Játékosok átigazolása  Több mint 20 éve

TRANSFER ROOM által hitelesített Ügynökség

DVSC: Varga Kevin visszatért nevelőegyesületéhez – hivatalos

Feb 16, 2023

Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport két nappal ezelőtti értesülései, s valóban ismét a DVSC játékosa lett a 13-szoros válogatott szélső, Varga Kevin. A két és fél év légióskodás után a klubhoz visszatérő 26 éves labdarúgó szerződtetéséről az egyesület hivatalos honlapja számolt be csütörtökön.

Két napja még arról számolhattunk be, hogy ismét korábbi csapatával, a DVSC-vel készül Varga Kevin, aki az ősszel a török Hataysporban futballozott, és távozni szeretne klubjától, miután csupán 11 mérkőzésen lépett pályára.

Varga kevés játéklehetőséget kapott a bennmaradásért harcoló csapatban, ezért nem is tartózkodott már Törökországban a múlt heti földrengés idején, amely után eltűnt ghánai csapattársa, Christian Atsu és a klub sportigazgatója, Taner Savut is.

Varga távozását némiképp megkönnyítette, hogy a természeti katasztrófa miatt a Hatayspor bejelentette, visszalép a bajnokságtól – ezt utóbb a Gaziantep is megtette.

„Mozgalmas időszak van mögöttem, már január óta itthon vagyok. Az biztos volt, hogy klubot váltok a kevés játéklehetőség miatt, ám elhúzódott a megállapodás, és megtörtént ez a tragédia, amiről nagyon nehéz beszélni. Atsu és a sportigazgató még mindig nem került elő a romok alól, és megtalálásukhoz már nagyon kevés reményt fűznek. Ami engem illett, a Hatayspor előtt a Kasimpasánál sem kaptam rendszeres játéklehetőséget, ezért most ez volt a fő szempontom. Örülök, hogy itt lehetek a DVSC-nél, szép emlékek fűznek ide” – fogalmazott Varga még szerdán a klub hivatalos oldalán található videóban, amelyben azt is elmondta: rajta kívül álló dolgokon múlik, hogy ismét a debreceniek játékosa legyen.

A jelek szerint az akadályok csütörtökre elhárultak, így a 26 éves szélső ismét a DVSC játékosa lett, amelynek színeiben a Transfermarkt adatai szerint eddig 113 mérkőzésen szerepelt és 12 gólt szerzett.

A klub hivatalos honlapja arról nem ír, hogy Varga mennyi időre szóló megállapodást írt alá a debreceniekkel, ahogy azt sem említik, hogy csupán kölcsönbe vagy végleg érkezett-e korábbi egyesületéhez.