Játékosok átigazolása  Több mint 20 éve

TRANSFER ROOM által hitelesített Ügynökség

Játékossors: Nikolics és Ugrai is Törökországban folytatja

Oct 21, 2022

A Mol Fehérvárt az előző idény végén elhagyó, 43-szoros válogatott csatár, Nikolics Nemanja a török másodosztály újoncánál, a Pendikspornál folytatja pályafutását – jelentette be csütörtök este a klub hivatalos Twitter-oldalán. Nem sokkal később kiderült, a legutóbb a DVSC-ben futballozó Ugrai Roland is a csapat játékosa lesz – ezt a labdarúgók menedzsere, Filipovics Vladan árulta el a Nemzeti Sportnak.

Az 1950-ben alapított Pendikspor székhelye Isztambul ázsiai területén található egyik körzete, Pendik. A csapat mérkőzéseit egy 2500 néző befogadására alkalmas stadionban játssza. A klub még sohasem szerepelt az élvonalban, de a másodosztályban – ahova most tért vissza – sem töltött még el sok esztendőt.

A Pendiksporban Nikolics Nemanja csapattársa lesz a korábban Kaposváron és az MTK-ban is futballozó szenegáli-magyar Khaly Thiam, valamint a legutóbb Debrecenben futballozó Ugrai Roland is.

„Hétfőn repültem Isztambulba Rolanddal, akit nagyon szeretett volna szerződtetni a klub – mondta a Nemzeti Sportnak a két játékos menedzsere, Filipovics Vladan. – Ezt mi sem bizonyítja jobban. mint hogy az ő posztjára tizenöt játékost néztek meg, de a választás rá esett! Közben a Pendikspor vezetői erőteljesen érdeklődtek Nikolics Nemanja iránt is, akinek a szerződtetését szintén nagyon akarták. Az egyébként más török csapat által is csábított Niko szerdán jött utánunk, egyhamar meggyőződtünk arról, hogy, bár a harmadosztályból jutott fel a klub, a körülmények profik, a célok jelentősek. Gyorsan ment minden, csütörtökön meg is született a megállapodás. Úgy gondolom, mindkét futballista jó helyre került, de még fontosabb, hogy ők is így gondolják!”

Mint ismert, a 2021–2022-es idény végén a Mol Fehérvár FC nem marasztalta Nikolics Nemanját, aki 2010 és 2015, majd 2020 és 2022 között 314 tétmérkőzésen 164 gólt szerzett a fehérváriaknál. A 34 éves csatár két bajnoki címet nyert az együttessel, háromszor lett gólkirály az NB I-ben a Vidi játékosaként. A klub történetének legeredményesebb gólszerzője 117 bajnoki góllal.

A 43-szoros válogatott Nikolics – aki legutóbb 2021 decemberében, az angol válogatott ellen lépett pályára meggypiros mezben – korábban játszott Lengyelországban (2015–2017), valamint az Egyesült Államokban (2017–2019), és bajnoki gólkirály lett a varsói Legia és a Chicago Fire futballistájaként is.