Játékosok átigazolása  Több mint 20 éve

TRANSFER ROOM által hitelesített Ügynökség

NB I: Szegedről szerződtetett fiatal támadót a Kecskemét

Oct 21, 2022

Új játékossal bővült a labdarúgó NB I-ben újonc Kecskeméti TE kerete, miután a klub mindenben megegyezett a Szeged-Csanád Grosics Akadémia játékosával, Gréczi Mártonnal – számolt be róla a klub honlapja.

A 22 éves támadó a KTE saját nevelésű játékosa, így tulajdonképpen most hazatér.

Gréczi Márton Izsákról 2011-ben került a KTE-hez, számolatlanul lőtte a gólokat a korosztályos csapatokban, s bekerült az U15-ös utánpótlás-válogatottba is – nem meglepő módon 2015-ben le is csapott rá az MTK.

A kék-fehéreknél mutatkozhatott be a felnőttek között, az NB II-ben a 2017–2018-as kiírásban léphetett pályára először. 2018 nyarán az MTK egy évre kölcsönadta a Tiszakécskének, ahol éppen Szabó István jelenlegi kecskeméti tréner keze alatt játszhatott. Első teljes NB II-es idényében 18 mérkőzésen egy gólt szerzett, majd a Békéscsaba vásárolta meg, ahol 28 tétmérkőzésen már 6 gól és 4 gólpassz került a neve mellé.

2020 nyarán igazolt Szegedre, ahol első idényében 24 találkozón egyszer talált be, aztán a tavasszal 4. helyig menetelő együttesben 32 fellépésén 2 gól mellett 7 gólpasszt osztott ki.

A 22 éves támadó szép emlékekkel tér vissza Kecskemétre és izgatottan várja, hogy nevelőegyesületében mutatkozhasson be az NB I-ben, ami gyerekkori vágya volt.

Bács-Kiskun megyei gyerekként hatalmas megtiszteltetés és élmény számomra, hogy remélhetőleg Kecskeméten mutatkozhatok be az NB I-ben – ecsetelte a klubhonlapon. – Itt születtem, itt futballoztam az utánpótlásban, így egy álmom válhat valóra ezzel. Ismerős a környezet minden szempontból számomra, Varga Bencével és Pejovics Danilóval Szegeden játszottam együtt, Banó-Szabó Bencét és Szalai Gabit a kecskeméti utánpótlásból ismerem jól, Szuhodovszki Somát pedig az MTK-ból. Támadóként gólokkal és gólpasszokkal tudom leginkább segíteni a csapatot, de természetesen a közös cél, a bennmaradás a legfontosabb. Bátyám, Gréczi Gábor is ellátott természetesen tanácsokkal, hiszen neki már van múltja az NB I-ben a KTE-vel, de a személyes célom az, hogy a mérkőzések és a gólok számában túl tudjam szárnyalni, úgyhogy garantáltan menni fog a zrika köztünk.”